کارکرد طب سنتی، طبع ها و مزاج ها

بدون دیدگاه Share:
طب سنتی

به شما توصیه می کنیم جهت شناخت خود و دیگران، قسمت مزاج ها و طبع های سنتی را مطالعه کنید چرا که نسبت تمامی سیستم های شناختی به نظر ما این روش کارایی کم نظیری دارد.

راهکارهایی برای تشخیص طبع:

بر اساس میزان پوشش؛ اگر کسی در تمامی فصول به ویژه در فصل سرما زیاد لباس بپوشد دارای طبع سرد است.
اگر رگ های دست شخص برجسته باشند، اگر رنگ مو و چشم های تیره ای داشته باشد ، اگر تمایل بیشتری به ترشی ها داشته باشد، دارای طبع گرم است.
اگر فرد لاغر، کوتاه قد و سبزه باشد، طبع وی سرد و خشک یا سوداوی است.
اگر فرد لاغر، قدبلند و متمایل به زرد باشد، طبع وی گرم و خشک یا صفراوی است.
اگر فرد چاق و عضلانی باشد، طبع وی گرم و تر یا دموی است.
اگر فرد چاق و پرچرب باشد، طبع وی سرد و تر یا بلغمی است.

چند توصیه در حوزه طب سنتی:

• به جای نان لواش، تافتون و باگت که فاقد سبوس هستند از نان سبوس دار جو، سنگک یا بربری استفاده کنید تا از بروز امراضی چون فشار خون، دیابت و تصلب شرائین جلوگیری کنید.
• علت بروز صدای شکم (قار و قور) سردی معده است و درمان آن مصرف عسل به هنگام ناشتا و خوردن یک قاشق چایخوری اسفند شب هنگام، مصرف پودر زیره و خرما است.
• شیر را فقط همراه با خرما، عسل یا دارچین میل کنید. به هیچ وجه شیر را بدون مصلح نخورید.
• خوردن آب (مخصوصا آب) بین غذا، اصلی ترین عامل در بروز مشکلات کبدی از جمله کبد چرب است.
• یکی از اشتباهات رایج مردم این است که برنج را همراه با ماست مصرف می کنند که خود موجب افزایش سردی و تری مغز می شود. غلبه بلغم در مغز موجب فراموشی، سستی و تنبلی می شود. رطوبت و غلبه سردی در مغز موجب سستی و تنبلی مغز می شود همچنین کندی ذهن و کدورت حواس را سبب می شود و در دراز مدت شخص را کودن و ابله می کند. از غذاهای سرد و تر می توان به ماست، خیار، هندوانه، کاهو،آلو، اسفناج، نارنج، گوشت گاو، گوجه فرنگی، میوه های سبز، میوه های تابستانی، دوغ و… اشاره کرد.
• مصرف دم کرده استخودوس به پاکسازی مغز کمک می کند. استوخودوس مغز را گرم کرده، حزن و اندوه را از بین می برد.

 

دکتر احسان رضاپور لرکی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *