در ازدواج مفید عاقلانه، بالغانه و مسئولانه، قرار است در کنار حفظ تفریح و اولویت های فردی، کارهای مشترک بیشتری خلق کرد.
مهربان گرامی، زمانی که مهربانو جهت افزایش ساعات با هم بودن، به سمت اولویت ها و تفریحات و کارهای خاص شما حرکت می کند و با اشتیاق اقدام به آن می کند، درست این است که شما هم حرکتی مشابه بزنید و به سمت دغدغه های او حرکتی کنید، نه اینکه همچنان تخت گاز طبق روال شخصی خود پیش بروید و توقع داشته باشید که پیوسته مهربانو خود را شبیه شما نماید.
باید توجه داشت که فضای رابطه و خصوصاً ارتباط متعهدانه ی طولانی مدت یا همان ازدواج، فضای جنگ و مبارزه و بستری جهت برد و باخت نیست. در ازدواج یا بازنده بازنده رخ می دهد و یا برنده برنده، به این معنی که امکان اینکه فضای برد باخت رخ بدهد فراهم نیست، با این امید که بعد از آن هم حال بهتری پیدا کنیم!
یکی از چندین عامل ایجاد تنش در ازدواج ها، این نکته است که ما خیلی خیلی کم تصمیم گیری برنده برنده برنده را تمرین و تجربه می کنیم. پارتنری که تمایل به نزدیک شدن به فضای تفریح مورد علاقه ما را نداشته باشد، این نکته را به ذهن متبادر می کند که احتمالاً در گام اول انتخاب اشتباهی کرده ایم! چرا؟ چون حداقل ویژگی برای ازدواج؛ دانایی بر ندانستن، اشتیاق بر بهتر شدن و پیگیر آموزش از طریق مطالعه و مشاوره بودن است. ویژگی دوم منعطف بودن و دوری از تعصب را شامل می شود. اگر پارتنر ما این دو خصوصیت را داشته باشد، تقریباً با درصد بالایی می توان بقای یک زندگی زیبا که در آن سوال ها، درخواست ها و انتقادها، منجر به تنش و تخریب نمی شود را پیش بینی نمود.
اگر در زمینه همسرداری و ارتباط زناشویی مطالعه ی علمی، عقلی و واقع بینانه نکنید، آگاه باشید که نسخه ی معمولاً اشتباه والدین و دیگرانِ مهم زندگی تان را زیست نموده و به همان باتلاقی که همواره از آن می ترسید، فرو می روید.
دکتر احسان رضاپور لرکی
- Tags: زندگی مشترک